matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamien na postać iloczynową
mirek:
Zamien na postac iloczynową. y= x
2
−6x +12
5 cze 15:34
R.W.16l:
Δ=b
2
−4ac, a=1, b=−6, c=12 Δ=36−48=−12 Gdyby Δ była ≥ to dałoby się to zapisać, ale skoro jest< to... nie ma postaci iloczynowej
5 cze 17:14