matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wyraz ogolny ciagu arytmetycznego
ciagi arytmetyczne:
−
√
2
,0,
√
2
,2
√
2
,3
√
2
5 cze 13:37
Basia:
a
1
= −
√
2
r=
√
2
a
n
= a
1
+(n−1)*r podstaw i wykonaj obliczenia
5 cze 13:57