UWAGA ZADANIE Z FIZYKI!
rex: UWAGA ZADANIE Z FIZYKI
Oblicz średnią szybkośc w ruchu harmonicznym dla którego amplituda A=0,02m, a okres T=1s
4 cze 17:38
Mateusz: Juz pomagam
4 cze 17:48
rex: dzięki
4 cze 17:50
Mateusz:

| | s | | 4A | |
dla t =T s = 4A korzystam ze wzoru na prędkosc srednią vśr= |
| = |
| podstawiając |
| | t | | T | |
| | m | |
dane vśr wyniesie 0,08 |
| |
| | s | |
4 cze 17:54
Mateusz: jak masz odp to sprawdz tak dla pewnosci ale na 99,9% jest dobrze własciwie na 100% jest
dobrze
4 cze 17:55