Uzupełnij:
PsychoX1989: Jakoś dojść do tego nie potrafię. Jakaś wielka liczba musi być. Kalkulatorem też próbowałem.
Uzupełnij: log4 x =16 coś trzeba wstawić w x by nam wyszło 16.
To obliczyłem:
log3 81=4
4 cze 14:05
PsychoX1989: Niby to jest 2 chyba, lecz kalkulator mi 0,5 wyświetla. Ale jednak to 2 musi być.
4 cze 14:08
PsychoX1989: Jednak to nie może być 2
4 cze 14:09
PsychoX1989: Mam

log
4 256
4 = 16
4 cze 14:12
PsychoX1989: log4 2
32 = 16 żal
4 cze 14:16
PsychoX1989: poprawka
log4 232 = 16
4 cze 14:18
Basia:
definicja logarytmu
logab=c ⇔ ac=b
416=x
x=(22)16=232
koniec zadania
4 cze 14:23