Uzasadnij, że liczba jest całkowita
Matado: Liczba:
log6(log64 8) + log6(log64 4)
3 cze 14:04
Eta:
log648= 12 log644= 13
log6(12)+log6(13)= log6(12*13)=log6(16)= −1
3 cze 14:10
wagat: log6(16)
19 paź 21:16
6latek: log
616
Bedzie wartosc przyblizona
log6=log(2*3)= log2+log3
Wartosci odczytac albo z tablic albo na kalkulatorze
log16= log2
4 =4log2 a ile to log2 to juz wiesz
19 paź 21:33
6latek: I na drugi raz nie szpanuj (wybierajac 10−letni temat) tylko napisz nowy
19 paź 21:45
Eta:
10 lat minęło jak .... jeden dzień
19 paź 23:10