nierówność
Eta: wykaż nierówność; tg40
o+tg42
o +tg44
o +tg46
o+tg48
o+tg50
o > 6
2 cze 23:54
Eta:
Plisss ..... ratunku...... pomocy ....
3 cze 00:24
Godzio:
| | cos50 | |
tg40 = ctg50 = |
| |
| | sin50 | |
| | cos48 | |
tg42 = ctg48 = |
| |
| | sin48 | |
| | cos46 | |
tg44 = ctg46 = |
| |
| | sin46 | |
tg50 + ctg50 + tg48 + ctg48 + tg46 + ctg46 > 6
| cos50 | | sin50 | |
| + |
| + ... > 6 |
| sin50 | | cos50 | |
| cos250 + sin250 | |
| + ... > 6 |
| sin50cos50 | |
| 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + |
| > 6 coś w tym kierunku ? |
| sin50cos50 | | sin48cos48 | | sin46cos46 | |
3 cze 00:28
Eta:
Nie dokończone

.... więc nie wykazane
3 cze 00:34
Eta:
tg46 = ctg44 tg48= ctg42 tg50= ctg40
średnia arytmetyczna ≥ średniej geometrycznej
| | tg40+tg42+tg44+ctg44+ctg42+ctg40 | |
L= |
| ≥
|
| | 6 | |
P=
6√tg40*ctg40*tg42*ctg42*tg44*ctg44=
6√1 =1
L>6P => L>6
c.n.u
Pora spać , Dobranoc
3 cze 00:49
Godzio:
Ja tu robię kilometrowe obliczenia a tu tak na szybko wykazane ehhh
3 cze 00:55
Godzio: Dobranoc
3 cze 00:55
Eta:

Twój sposób jest też poprawny ( tylko nie jest dokończony)

Pomyśl nad dokończeniem ........ ciepło, ciepło ... i ma być
gorąco
Miłych snów
3 cze 00:58