2 cze 17:41
2 cze 17:45
Godzio:
1.
2(2a + 2) = 1 + a + 6
oblicz a
2.
zał. x > 4
x
2 = 36
oblicz x pamiętając że x > 4
3.
| | a1 + a4 | |
S4 = |
| * 4 − masz wszystko dane podstaw i wylicz |
| | 2 | |
4.
| | 1 − q5 | |
S5 = a1 * |
| − tak samo jak wyżej podstaw i oblicz |
| | 1 − q | |
5.
a = 3log
84 = log
864
a = log
864
8
a = 64
8
a = 8
2
a = ...
6.
log
ab + log
ac = log
ab*c
spróbuj sama
7.
5x + 4 = 3(2x − 1)
5x + 4 = 6x − 3 ]
x = ...
2 cze 18:57
numia44: tutaj mnie oświeć godzio nic nie kapuje a egzamin w piątek.
2 cze 21:53
numia44: tutaj mnie oświeć godzio nic nie kapuje a egzamin w piątek.
2 cze 21:53
Godzio: czego nie kapujesz ?
2 cze 21:54
numia44: po kolei
2 cze 21:54
Godzio: 1.
zależność ciągu arytmetycznego:
2an = an−1 + an+1
2. zależność w ciągu geometrycznym
3. wzór na sumę który powinieneś znać tak samo w 4
do tych 2 zadań wystarczy podstawić do tego co napisałem i wyliczyć to trudne chyba być nie
powinno ?
5. masz wszystko wyliczone wystarczy dać odp
6.wzor podany i to tez juz powinno byc proste
7 chyba dodawac/odejmowac potrafisz ?
2 cze 21:57
numia44: w 5 to chyba 43 = 2 tak?
2 cze 21:58
numia44: w 7 to x= 7. już kapuje dzięki za pomoc
2 cze 22:01
numia44: nie byłam na kilku zajęciach i luki ale mam nadzieje ze dam rade.
2 cze 22:05
Godzio: wzory to podstawa −> później robienie
samodzielnie zadań −> praktyka czyni mistrza

powodzenia
2 cze 22:21
Bozena 55: Hej! Zaliczyłam pisemny z maty! Dzieki wszystkim za pomoc( godzio wyjątkowo) matematyczka
cięta .wyglądało b. groźnie lecz udało sie.
Ustny mam we wrześniu i tutaj prośba o pomoc w nauce do tych co by chcieli przez wakacje
posiedzieć na forum
5 cze 11:42
Godzio:
5 cze 11:43
Bozena 55: dzieki godzio

dla ciebie
5 cze 11:49