Ostrosłup Objętość
Stachu_wwy:

Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość ostrosłupa prawidłowego.
Pc wyszło mi = 8
√3
Bardzo wasz proszę obliczcie mi Objętość tego ostrosłupa.
2 cze 10:41
;p: napisz cala tresc zad
2 cze 10:56
;p: a sory
2 cze 10:59
;p: to to czworoscian jest
2 cze 11:00
;p: 43√2
V= −−−−−−−−
12
2 cze 11:01
;p: 16√2
−−−−−−−−
3
2 cze 11:02
;p: Pc=16√3
2 cze 11:02
Stachu_wwy: Teraz już wiem dzięki wielki.
Ja stosowałem do tego zwykłe wzory na ostrosłup foremny a wystarczyło znaleźć na czworościan
Foremny.
2 cze 11:14
;p:
2 cze 11:40