matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania kwadtratowe
ronik:
proszę o obliczenie tych zadań. rozwiąż równania. a). 2x
2
−7x+5=0 b)−3x
2
+7x−4=0 c)11x
2
+12x+1=0
2 cze 10:28
robinka:
Δ=b
2
−4ac jezeli Δ>0 to liczmy
−b−
√
Δ
x
1
=
2a
−b+
√
Δ
x
2
=
2a
Δ< nic nie liczysz dalej Δ=0
−b
x
1
=x
2
=
2a
2 cze 12:22