matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
as
Łukasz:
oblicz miary katow α
2 cze 00:22
Basia:
suma kątów w trójkącie = 180 dodaj, przyrównaj do 180 rozwiąż równanie zacznij rozwiązywać; jeżeli utkniesz pomogę
2 cze 00:37
pigi:
α+15+2α=180 3α=180−15 3α=165/:3 α=55
2 cze 01:53