AS
Łukasz:

oblicz miary katow wewnetrznych czworokata
2 cze 00:10
Basia:

za mało danych; popatrz na rysunek
trójkątów BCD może być nieskończenie wiele (narysowałam tylko 3, żeby nie zamazywać rysunku)
czyli kąty β i δ też mogą przyjmować nieskończenie wiele różnych wartości
α=γ=90 oczywiście bo ∡DAB i ∡DCB są oparte na półokręgach
da się policzyć miary ∡SAD i ∡SDA = 30
∡SAB i ∡BSA = 60
i nic więcej
2 cze 11:29
Tomek.Noah: suma miar katow na przeciw sibie sa rowne:
α+γ=β+δ
2 cze 11:31
Basia: owszem, ale to nic nie daje
2 cze 13:13
R.W.16l: ale za to peen jak się udzielił
2 cze 14:45
Basia: Już nie widać. Jakub skasował
2 cze 15:04