matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Adi:
y=tg
4
3x
1 cze 22:23
Basia:
jak w poprzednim y' = 4tg
3
3x*(tg3x)' też próbuj dokończyć podaj wyniki, sprawdzę
1 cze 22:34
Adi:
y=4tg
3
x*1/cos
2
3x
1 cze 22:39
Basia:
niezupełnie
1
y' = 4tg
3
3x*
*(3x)' =
cos
2
3x
1
4tg
3
3x*
*3=
cos
2
3x
12tg
3
3x
cos
2
3x
1 cze 22:46