matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
seboo:
Obliczyć a6 oraz S6 posiadając: (ciag geometryczny) a
1
=
1
8
q=2 n=6
1 cze 22:08
Godzio:
1
a
6
= a
1
*q
5
=
* 2
5
= ...
8
1 − q
6
1
1 − 2
6
S
6
= a
1
*
=
*
= ...
1 − q
8
−1
myślę że dasz sobie radę
1 cze 22:10