matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
LalaRu:
∫cos2xdx
1 cze 22:00
Amaz:
sin2x
to jest
+C po prostu
2
1 cze 22:17
LalaRu:
Dziękuję
1 cze 22:45
nati:
a czemu sin2x/2
3 cze 12:22
Bogdan:
sin2x
2 * cos2x
bo (
+ C)' =
= cos2x
2
2
3 cze 12:29
Amaz:
dobra to może inaczej Wykonam podstawienie: t=2x dt=2dx dx=dt/2
1
sint
cos2x
∫ costdt =
=
+ C
2
2
2
3 cze 12:38
Amaz:
sinus w wyniku oczywiście, zamyslilem sie
3 cze 12:39