xyz: √2√2√2
15 gru 15:07
xyz: jak to rozwiązać?
15 gru 15:10
Mycha: tzn

chcesz to miec zapisane za pomoca 2
n
to mamy
√2√2*21/2=
√2√23/2=
√2*(23/2)1/2=
√2*23/4=
√27/4=
(2
7/4)
1/2=2
7/8
15 gru 15:21
xyz: dziękuję,
ale nie rozumiem tego
√2{2*21/2}=√2{(23/2)1/2}
dlaczego tutaj zmienia się potęga z 1/2 na 3/2
√2*23/4=√27/4
natomiast tutaj 3/4 na 7/4
15 gru 18:40
xyz: czy dobrze rozumiem
i to jest tak 2
2/2*2
1/2 czyli dodajemy potęgi
2/2 +
1/2 =
3/2
natomiast dalej
2
3/4*2
2/2 czyli
3/4 +
4/4=
7/4
15 gru 18:44
Dj Kichawa : brawo
15 gru 18:45