matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szynszyl17:
W trojkatach ostrokatnych ABC i A
1
B
1
C
1
poprowadzono wysokosci CD i C
1
D
1
/ Uzasadnij ze Δ ABC = Δ A
1
B
1
C
1
. Wiedzac ze CD=C
1
D
1
, DA=D
1
A
1
oraz kat CDA = katowi C
1
D
1
A
1
.
Prosze o napisanie i wytlumaczenie zkad to sie bierze.
19 lut 22:06