| x−2 | ||
F(x)= | ||
| x |
| 10−4x | ||
G(x)= | ||
| x2−4 |
| 10−4x | ||
poprawka do wzoru g(x) powinno być | ||
| x−3 |
| 10−4x | ||
G(x)= | = | |
| (x−2)(x+2) |
| −(4x−10) | |
= | |
| (x−2)(x+2) |
| −(4x−8−2) | |
= | |
| (x−2)(x+2) |
| −4 | 2 | ||
+ | |||
| x−2 | (x−2)(x+2) |
| 10−4x | ||
G(x)= | = | |
| x−3 |
| −(4x−10) | |
= | |
| x−3 |
| −(4x−10−2+2) | |
= | |
| x−3 |
| −(4x−12)−2 | |
= | |
| x−3 |
| −4(x−3) | 2 | ||
− | = | ||
| x−3 | x−3 |
| 2 | ||
− | −4 = | |
| x−3 |
| 2 | ||
− | +1−5= | |
| x−3 |
| 2 | ||
F(x) = − | + 1 | |
| x |
| 10 − 4x | −4(x − 3) − 2 | 2 | ||||
G(x) | = | = − | − 4 | |||
| x − 3 | x−3 | x−3 |