matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Asio:
wiedzac że wiedząc że log a=−3 a log b=2 oblicz wartość a
3
b
4
1 cze 15:47
Eta:
loga= −3 => 10
−3
=a logb= 2 => 10
2
= b a
3
*b
4
= ( 10
−3
)
3
*( 10
2
)
4
= 10
−9
*10
8
= 10
−1
=
1
10
1 cze 15:51
Asio:
wielkie dzięki
1 cze 15:52