Oblicz objętość i Pc Stożka :D
Stachu_wwy: Przekrojem osiowym stożka jest trójkąt równoboczny o boku długości √3. Oblicz
a) objętość stożka
b) pole powierzchni całkowitej
1 cze 15:36
Stachu_wwy: Mi jakieś strasznie dziwne liczby po wychodziły.
małe.
h=1.5 cm
r= √0.75
1 cze 15:38
Eta:

r=
12√3 , l=
√3
V=
13πr
2*h=
13*(
12√3)
2*
32*π=
38π cm
3
Pc= πr
2 + πrl=
34π +
32π=
94π cm
2
1 cze 16:06
Eta:
poprawiam chochlika

h=
32 =1,5 cm
1 cze 16:09
Stachu_wwy: A to jedna dobrze Myślałem
Tylko do końca pewny nie byłem
1 cze 16:14
Eta:
Wniosek: ..... nie należy się poddawać ....... liczyć, aż wyjdzie .
1 cze 16:26