Ile to decymetrów sześciennych ?
magdalena: 2.4 m2 . Ile to decymetrów sześciennych ?
31 maj 16:17
R.W.16l: sześciennych?
ja bym to zrobił jakoś tak ale z kwadratowymi
1m2=10m*10m=100dm*100dm=10000dm2
31 maj 17:12
R.W.16l: dopisek, bo za wczesnie wyślij kliknąłem
czyli 2,4m2=2,4*10000dm2
31 maj 17:12
ak1: No nie tak
1m2=10dm*10dm=100dm2
2,4m2=2,4*100dm2=240dm2
a te dm3 to chyba pomyłka ?
31 maj 17:43
magdalena: możliwe ..
31 maj 19:46
magdalena: albo jeszcze może być tak , że 2.4m
3 .. bo to raczej zadania z objętości
31 maj 19:50
ak1: 1m3=10dm*10dm*10dm=1000dm3
2,4m3=2,4*1000dm3=2400dm3
31 maj 21:03
R.W.16l: a fakt, po co ja te 10 dałem
31 maj 21:05
karol6676: 50m szesciennych ile to dm szesciennych
29 mar 19:13
Mateusz: Kurcze juz któryś raz podobne bzdury są tu na forum tylko jaka logika jest nawet samych
piszących jednostki kwadratowe wyrazają pole jakiejs powierzchni cm2 m2 np działka ma pole
100m2 a jednostki sześcienne objętość np odmierzyłem 5cm3 etanolu więc co u licha ma jedno
do drugiego.
29 mar 20:03