matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trójkąta
madzia :
Środkowa prowadzona z wierzchołka kąta ostrego równoramiennego trójląta prostokątnego ma dłogość 5. Oblicz pole tego trójkąta
30 maj 21:17
robinka:
x=0,5y x
2
+y
2
=5
2
0,25y
2
+y
2
=25 1,25y
2
=25 y
2
=20 y=2
√
5
y
2
P=
=10
2
30 maj 21:22