matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz prawdopodobieństwo tego, że w czterech rzutach monetą uzyskamy więcej orł
zuza:
Oblicz prawdopodobieństwo tego, że w czterech rzutach monetą uzyskamy więcej orłów niż reszek.
30 maj 19:24
robinka:
Ω=2
4
=16 A= O,O,O,R O,O,R,O O,R,O,O R,O,O,O O,O,O,O A=5
5
P(A)=
16
30 maj 19:35
zuza:
bardzo dziękuję
30 maj 20:11