| 35! | 30!*31*32*33*34*35 | ||||||||||
|Ω|= | = | = | = .......
| |||||||||
| 5!*30! | 120 |
|
| 32! | 30!*31*32 | |||||||||||||||||
|A| = | * | = 1* | = | =.......
| ||||||||||||||||
| 2!*30! | 2 |
| |A| | ||
P(A)= | =...........
| |
| |Ω| |
| 35! | 30! * 31 * 32 * 33 * 34 * 35 | |||
|Ω| = V535 = | = | = 31 * 32 * 33 * 34 * 35 | ||
| 30! | 30! |
| 18 | 3 | |||
P(A) = | = | |||
| 31 * 32 * 33 * 34 * 35 | 6492640 |
?
Kolejność nie jest istotna i liczby się nie powtarzają
więc : kombinacja .....
| 35! | 35! | 30!*31*32*33*34*35 | |||||||||||
|Ω| = | = | = | = | = | ||||||||||
| 5!*(35−5)! | 5!*30! | 1*2*3*4*5*30! |
|
| 32! | 32! | 30!*31*32 | ||||||||||||||||||
|A| = | * | = 1* | = | = | = 31 | |||||||||||||||||
| 2!*(32−2)! | 2!*30! | 1*2*30! |
| 31 | ||
P|A| = | ||
| 324632 |
| 31*32 | ||
|A|= | = 31*16 ..... tu błąd:
| |
| 2 |
| 31*16 | 16 | 2 | ||||
P(A)= | = | = | ||||
| 31*44*34*7 | 10 472 | 1 309 |