ana: proszę o pomoc;
w układzie współrzędnym naszkicuj podane wektory;
→ → → → →
a=(3,5) b=(-2,4) c=(0,6) d=(0,-3) e=(1,-7)
14 gru 22:00
xpt: zaznacz punkty A, B, C, D, E o współrzędnych A=(3,5), B=(-2,4) i tak dalej
Narysuj odcinek od punktu (0,0) do punktu A, grot dorysuj tam, gdzie lży punkt A. cała ta
"strzałka" to twój wektor.
Podobnie zrób z pozostałymi wektorami.
14 gru 23:13
Aneta: Uwaga:
* Wektory potrzebują kwadratowych nawiasów
a=[3,5]
* jakoś nie umiem tu jeszcze rysować
coś natworzę
I
6 I
5 I *A
4 I
3 I
2 I
1 I
-------------- ---------------------0I---I---I---I---I---I---I---I---I-----⇒
I 1 2 3 4 5 6
I
Łączysz zero ( w środeczku) z punktem A i rysujesz przy A strzałkę - i jest wektor a
14 gru 23:21
ana: dzięki i pozdrawiam
15 gru 20:55