Prosta rownolegla
Antek: Prosta o rownaniu 2x+my−1=0 jest rownolegla do osi y, gdy:
A) m=0 , B) m=1 C) m=−1 D) m=−2
Przksztalcilam sobie rownanie na y=(−2x+1)/m
Z tych odpowiedzi mi tylko A) czyli m=0 , choc pamietam ze nie powinno sie dzielic przez
zero

Pomozcie , moze zle to rozumiem
29 maj 18:37
Antek: Prosze pomozcie z tym zadankiem
29 maj 20:04
Eta:
proste równoległe do osi OY mają równania x = b ,dla b€R
więc musi "zniknąć " y
a to oznacza ,ze m= 0 bo my= 0 <=> gdy m= 0
odp: A)
29 maj 20:10
Antek: Eta , jestes The Best! dzieki
29 maj 20:38