ana: BARDZO PROSZE O POMOC W ROZW. ZADANIA
DANE SA WEKTORY; U=[2,6], V=[-3,1]. wyznacz współrzędne wektora w, jezeli:
a)w=u+v
b)w=u-v
c)w=2u+3v
14 gru 21:01
luna:
a) dodajesz współrzędne
czyli w=[ 2-3, 6+1] w= [ -1, 7]
b)odejmujesz
w=[ 2-(-3), 6-1] w= [ 5, 5]
c) podobnie
w=[ 2*2+3*(-3) , 2*6 +3*1] w= [ -5, 15]
14 gru 21:08
xpt: a)
w=u+v
w= [2+(-3), 6+1]= [-1,7]
b)
w=u+v
w= [2-(-3), 6-1]=[5,5]
c)
w=2u+3v
w=[(2*2+3*-3),(2*6+3*1)] = [-5,15]
14 gru 21:09
luna: Nooo dzisjaj wyniki rozwiązań Nam sie pokrywaja

co to znaczy wypoczynek


! pozdrawiam
14 gru 21:17
xpt: Jeżeli sie pokrywają to może to oznaczać, ze albo nasze wyniki są błędne albo popawne.
Jednak mam nadzieję, że są one poprawne.
14 gru 21:23
ana: dziękuję za pomoc pozdrawiam
14 gru 22:31