matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ala
ównoległobok:
oblicz pole równolegloboku o bokach 7 i 12 cmw którym dwa sąsiednie kąty różnią o 60 stopni czy ktoś wie
29 maj 09:10
Godzio:
α + α + 60 = 180 2α = 120 α = 60
h
sin60 =
7
7
√
3
= h
2
7
√
3
P = ah = 12 *
= 42
√
3
2
29 maj 09:44