nature: W trapezie równoramiennym podstawy mają długości 6cm i 10 cm a wysokość 5cm.Podaj wartości
funkcji trygonometrycznych kąta zawartego między dłuższą podstawa trapezu oraz:
a) przekątną trapezu
b) ramieniem trapezu
28 maj 23:22
Eta:
IADI=
√52+22=
√29 IBDI=
√82+52=
√89
29 maj 01:05
tyuik: δγ≤
18 wrz 13:11
tyuik: to jest durne
18 wrz 13:12
kotek: bardzo ladne rozwiazane ΔΔΔΔΔ
12 lut 19:33
karolcia: wykresem funkcji f(x)=x2+bx+c jest parabola o wierzchołku w punkcie W=(1:3). wyznacz
wspólczynnik b i c oraz zapisz wzór f w postaci kanonicznej.
20 cze 14:44
Eta:
To już
10 lat minęło?
4 gru 00:53