Kwadrat
iwo: poratujcie

Przekątna kwadratu jest o 2cm dłuższa od jego boku oblicz pole i obwód tego
kwadratu
28 maj 23:05
Godzio:
d = a + 2
a
√2 = a + 2
a
√2 − a = 2
a(
√2 − 1) = 2
| | 2 | | 2√2+1 | |
a = |
| = U{2(√2+1}}{(√2−1)(√2+1)} = |
| = 2√2 + 1 |
| | √2−1 | | 2−1 | |
P = a
2 = (2
√2 + 1)
2 = 8 + 4
√2 + 1 = 9 + 4
√2
L = 4a = 4(2
√2 + 1) = 8
√2 + 4
28 maj 23:07
Godzio: | | 2(√2+1) | |
a = ... = |
| |
| | (√2−1)(√2+1) | |
28 maj 23:07
Eta:
d= a
√2
d= a+2
a
√2= a+2 => a
√2−a=2
a(
√2−1)=2
| | 2 | | 2( √2+1) | | 2(√2+1) | |
a= |
| = |
| = |
| =2(√2+1)
|
| | √2−1 | | (√2−1)(√2+1) | | 2−1 | |
P= a
2 = [2(
√2+1)]
2=..........
Ob= 4a= 4*2(
√2+1)=........
28 maj 23:12
Godzio: zapomniałem przemnożyć 1 przez 2 ...
28 maj 23:13
Amaz: | | 3 | |
i już |
| punktów zabrane na sprawdzianie... |
| | 4 | |
28 maj 23:14
Eta:
28 maj 23:15