matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ajc
Pamela:
Hej ; ) Pomożecie? próbowałam to rozwiązać ale wychodzi mi zły wynik ; / Proszę ; ) Dany jest trójkąt prostokątny. Sinus kąta ostrego α jest równy: A
3
5
B
5
3
C
3
√
34
D
5
√
34
34
Będę ogromnie wdzięczna.
28 maj 21:32
walet:
a twierdzenie Pitagorasa znasz?
28 maj 21:42
Eta:
28 maj 21:44
Amaz:
blondi?
28 maj 23:13
robinka:
3
2
+5
2
=c
2
9+25=c
2
c=
√
34
5
5
√
34
sinα=
=
√
34
34
musisz powtórzyć twierdzenie Pitagorasa
28 maj 23:26