fhg
KRYSIA: Pomożecie?
Zadanie 1
Zamień na postać iloczynową:
f(x) = 3x² + 5x −2
Zadanie 2
Znajdź największą i najmniejszą wartość
funkcji na zadanym przedziale:
f(x) = 3x² + 6x + 12, x∈<−4,2>
Zadanie 3
Rozwiąż:
a) x² − 3x + 2 ≥ 0
b) −x² + 6x −9 > 0
Zadanie 4
Funkcja kwadratowa o współczynniku kierunkowym a = −2 ma wierzchołek w punkcie (3;2).
a) Podaj miejsca zerowe funkcji
b) Podaj miejsca przecięcia się funkcji z prostą x = −8.
c) Podaj miejsca przecięcia się funkcji z prostą y = −1
d) Podaj wzór funkcji w postaci iloczynowej, kanonicznej i ogólnej.
28 maj 16:17
Bogdan:
Funkcja kwadratowa nie ma współczynnika kierunkowego.
Wszystko znajdziesz tu obok, w dziale funkcja kwadratowa.
28 maj 16:23
KRYSIA: ale ja tego nie umiem . ; /
bo ja leżałam cały miesiąc w szpitalu, jak to przerabialiśmy ; /
i naprawdę próbowałam to roziązywac z książką i wgl, ale nic ; /
proszę ; ( . ; /
28 maj 16:27
28 maj 16:29