matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podstawy trapezu mają 5 cm i 9cm. Oblicz jego pole ,jesli wysokosć ma 2cm?
Julia:
podstawy trapezu mają 5 cm i 9cm. Oblicz jego pole ,jesli wysokosć ma 2cm?
27 maj 23:50
Calineczka.:
P=
a+b
2
*h P=
5+9
2
* 2=
14
2
*2=14
28 maj 00:09