spawdż tożsamość , proszę pomożcie :)
Tomek:
27 maj 22:02
Anna: pomagam
27 maj 22:06
Anna:
| | 1 | | 1 | |
L = |
| = |
| |
| | 1 − sin2α | | cos2α | |
| | sin2α | | sin2α+cos2α | | 1 | |
P = |
| + 1 = |
| = |
| |
| | cos2α | | cos2α | | cos2α | |
L = P
27 maj 22:08
Tomek: dziekuje pięknie
27 maj 23:11
Eta:
Do tego jeszcze założenia
27 maj 23:15
Tomek: Tylko nie czaje "p" strony
moze ktos to dokładniej opisać?
27 maj 23:19
Jack: tgα=sinαcosα a potem jedynka tryg.
27 maj 23:21
Anna:
Po prawej stronie najpierw jest sprowadzenie do wspólnego mianownika, a potem w liczniku jest
wzór jedynkowy.
27 maj 23:22