matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile metrów szesciennych ziemi trzeba wykopac wykopujac ten rów
Kamilek12141:
Trzeba wykomac 40 m rowu o przekroju jak na rysunku . Ile metrów szesciennych ziemi trzeba wykopac wykopujac ten rów
27 maj 20:51
Eta:
V= P( trapezu) * 40m
1,8+0,8
P(trapezu}=
*0,6= ..........
2
teraz dokończ
27 maj 21:10