prosze o pomoc
Jola: wiedząc ze sinα 25 oblicz pozostałe funkcje trygonometryczne
27 maj 20:15
Eta:
cosα=
√1−sin2α lub cosα= −
√1−sin2α
teraz policz.......
27 maj 20:24
Jola: dziękuje za rozwiązanie ale jak mowilem zielona jestem o prosze o pelne winiki, jedyne co to z
geometrii jestem dobra bo lubie rysowac
27 maj 20:28
Eta:
Matematyka, to nie plastyka

trzeba tylko podstawić dane i policzyć ......... ( wstydź się
27 maj 20:31
Jola: wiesz może dla ciebie to jest proste ale dla kogoś kogo nie bylo na zajęciach kiedy byl ten
temat to czarna magia
27 maj 20:33
Eta:
27 maj 21:48
Jolanta :(: może tak pomożesz do końca
27 maj 21:50
^^: sin = 2/5
cos = 4/5
tg = 2/4
ctg= 4/2
dobrze
27 maj 21:56
b.: nie, niedobrze...
policz jeszcze raz cosα
27 maj 22:12
Jola: mozecie pomóc mi i podac całkowite rozwiazanie bo chce zrozumieć to, czekam, to na jutro mi na
zaliczenie roku potrzeba
27 maj 22:16
Eta:
| | √21 | |
cosα= √1−sin2α= √1−425= √2125= |
|
|
| | 5 | |
| | 2 | | 5 | | 2 | | 2√21 | |
tgα= |
| * |
| = |
| = |
|
|
| | 5 | | √21 | | √21 | | 21 | |
27 maj 22:33
Jola: dziękuje bardzo bardzo
27 maj 22:34
Eta:

tam w ostatnim wierszu powinno być:
27 maj 22:36