matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazanie zadania
xekon:
∫(0,3) 9dy−∫(0,3) y
2
dy=
1
=[9x](0,3) − [
y
3
](0,3)=
3
27
=(27−0)−(
−0)=
3
=27−9=18 no i to pole 2x czyli P=36 masz tam wykres po odwróceniu osi... wiesz o co chodzi
27 maj 19:22