INFORMATYKA_PASCAL
Cinu: przy "drugim kółku" nie pokazuje sie 2
uses crt;
var
x,y : integer;
BEGIN
x:=0;
y:=1;
REPEAT
BEGIN
FOR x:=1 TO 5 DO
BEGIN
GOTOXY(x,y);
write(x);
delay(500);
END;
IF x=5 THEN y:=y+1;
IF x=5 THEN
FOR x:=5 DOWNTO 1 DO
BEGIN
GOTOXY(x,y);
write(x);
delay(500);
END;
IF x=1 then
BEGIN
y:=y−1;
END;
END;
UNTIL 1=2;
end.
27 maj 19:01
Cinu: nikt nie zna pascala? nawet podstaw?
27 maj 19:51
Cinu: rew.
27 maj 20:26
R.W.16l: ja nie znam
27 maj 20:28
b.: ,,przy "drugim kółku" nie pokazuje sie 2'' −−− hmm?
napisz może, co się wyświetla, a co się powinno wyświetlać, to dużo ułatwi...
27 maj 21:37