matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC
ULA N:
Proste l1 i l2 oraz k1 k2 to pary prostych rownoleglych.Ustal jakie miary maja katy r,t,s,x,y,z
27 maj 17:53
mila:
x=180−140 ( to 140 tak ?) y=180− 90−40 z=x r=t r=140 s=140
27 maj 18:02
ULA N:
tak to 140.dzieki mila
27 maj 18:09