proszę o pomoc bo mam jutro to zaliczyć
fiolen: zad 1. rozwiąż nierówność |x−1|≤1+|2x+4|
zad 2. rozwiąż równanie (x−√2)2=(x+√2)(x+√2)−x
zad3. określ liczbę rozwiązań równania m2(x−1)+3m=mx−m2 w zależności od wartości parametru m.
w przypadku istnienia rozwiązania wyznacz je.
zad 4. określ wzór funkicji liniowej f której wykres jest nachylony do osi OX pod kątem α=3/4π,
oraz f(−1)=7
a)wyznacz wzór funkcji liniowej g, której wykres jest prostopadły do wykresu funkcji f a jej
miejscem zerowym jest 2
27 maj 17:21