Aneta: x - jedna liczba
y - druga liczba
NWW(x,y) = 210
NWD(x,y) = 6
NWW(x,y) razy NWD(x,y) = x razy y
więc
x razy y = 210 razy 6
x razy y = 1260
x i y to wielokrotności 6
dalej nic mi do głowy nie wpada oprócz sprawdzania par liczb:
6 i 210 ok
12 i 105 nie (bo 105 nie dzieli się na 6)
18 i 70 nie
24 i nie można
30 i 42 ok
36 i 35 nie
dalej nie ma sensu sprawdzać bo nic nowego nie znajdziemy - szukamy tylko aż druga liczba
będzie mniejsza od pierwszej
ODP Szukane pary liczb to: 6 i 210, oraz 30 i 42