matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra - równianie
JK:
Jak to ugryźć? Jak to robić żeby otrzymać delty? z
4
+ z
2
+ 1 = 0
27 maj 03:18
Basia:
podstawić t=z
2
27 maj 10:05
robinka:
(z
2
)
2
+z
2
+1=0 z
2
=t t
2
+t+1=0
27 maj 11:15