matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:-(
planty:
ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚĆ: x
2
+2x+2>0
26 maj 23:45
Basia:
a=1 b=2 c=3 Δ=2
2
−4*1*3=4−12<0 stąd: x
2
+2x+2>0 dla każdego x∊R
26 maj 23:53