:)
ULA N: Pole rombu, którego przekątne różnią się od siebie o 4 jest równe 96. Oblicz obwód tego
rombu.
26 maj 22:14
Eta:
Pomogę
26 maj 22:17
ULA N: licze na Twoja pomoc.pozdrawiam
26 maj 22:18
Eta:
e,f −−− dł. przekatnych e,f >0
f−e=4 => f= e+4
e*f= 192
(e+4)*e= 192 => e
2+4e−192=0
rozwiąż to równanie , pamiętaj ,że e >0
otrzymasz: e= 12 f=16
a
2= 6
2+8
2 = 100
a= 10
Ob= 4a =......
26 maj 22:21
ULA N: Eta delta mi nie wychodzi
26 maj 22:35
robinka: Δ=16+768=784
√Δ=28
26 maj 22:39
Eta:
26 maj 22:49