W ostrosłupie trójkątnym
andrzej: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym wysokośc podstawy h=6cm a kąt nachylenia ściany bocznej
do płaszczyzny podstawy α=60◯. Oblicz pole całkowite tej bryły
26 maj 21:19
ratunku: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym wysokośc podstawy h=6cm a kąt nachylenia ściany bocznej
do płaszczyzny podstawy α=60◯. Oblicz pole całkowite tej bryły
26 maj 21:57
robinka:

P
c=P
p+P
b
h=6
| | a√3 | |
h= |
| >wysokośc podstawy |
| | 2 | |
a=4
√3
H wysokość siany bocznej
H=6
dalej oblicz sam
26 maj 22:05