oblicz
Beartez: oblicz
a)
100!98!
b)
120!*121122!
c)
9*10!9!*10
d)
10!8!*2!
e)
10!(4!)2
f)
8!*83!9!
g)
7!*9!8!*6!
h)
12!*8!(10!)2
mam problem z rozwiązaniem tych przykładów czy pomoże mi ktoś z nimi z góry dziękuje
26 maj 20:46
Amelka: a) 99*100
b) 1/122
c) 9
d) 45
e) kwadratow silni nie mialam
f)83!/9
g)63
h jw.
26 maj 21:01
Eta:
| | 100! | | 98!*99*100 | |
a) |
| = |
| = 99*100=.......
|
| | 98! | | 98! | |
| | 120!*121 | | 121! | | 1 | |
b) |
| = |
| = |
|
|
| | 122! | | 121!*122 | | 122 | |
| | 9*10! | | 9*10! | |
c) |
| = |
| = 9
|
| | 9!*10 | | 10! | |
| | 7!*9! | | 6!*7 *8!*9 | |
g) |
| = |
| = 7*9= ....
|
| | 8!*6! | | 6!*8! | |
| | 12!*8! | | 10!*11*12*8! | | 11*12 | | 22 | |
h) |
| = |
| = |
| = |
|
|
| | 10!*10! | | 10!*8!*9*10 | | 9*10 | | 15 | |
itd.............
26 maj 21:07
Beartez: a jak zrobić przykład f ?
26 maj 21:27