matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
ooo:
3x−6
Sporządź wykres funkcji y=
x−3 x należy R
3x−6
i oblicz miejsca zerowe w liczniku 3x−6 jest w module
26 maj 19:54
Julek:
D:x∊R − 2
|x − 2|
f(x) =
* (x − 3)
x − 2
Dla x∊(−∞;2) f(x) = 3 − x Dla x∊(2;+∞) f(x) = x − 3 Spróbuj sobie to narysować dla podanych dziedzin
27 maj 11:38