rr
ola: Równania różniczkowe Błagam pomocy

rozwiązać zagadnienie początkowe y'=
x2+y22xy y(1)=0
Wyznacz rozwiązanie ogólne równania różniczkowego dy−e
−x dx−ydx−Xdy+xydx
(jest e do minus x )
z góry dziękuję

albo chociaż co to za typ RR bo ja siedzę nad tym już tyle czasu i nic sensownego mi nie
wychodzi
26 maj 19:22
b.: to pierwsze wyglada mi na rownanie rozniczkowe Bernoulliego; podstaw z=y2, wtedy z' = 2yy' i
dostaniesz równanie liniowe...
26 maj 21:04
Basia:
a w tym drugim gdzie jest = ?
27 maj 00:53