matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
założenia do równania
Monika:
Czy do równania:
cosx
1−sinx
+
=4
1−sinx
cosx
założenie to
π
x≠
+kπ ?
2
26 maj 19:00
Basia:
tak
27 maj 00:49
Julek:
cos
2
x + (1−sinx)
2
= 4
(1−sinx)cosx
cos
2
x + 1 − 2sinx + sin
2
x
= 4
(1−sinx)cosx
2(1 − sinx)
1
= 4 / *
(1−sinx)cosx
2
1
= 2
cosx
1
cosx =
2
27 maj 11:22