rozwiąż pochodną
Becia: jak rozwiązać tą pochodną

y= tg
4 − 3x
26 maj 18:06
Amelka: Rozumiem ze tam miało być: y=tg4x−3x
4tgx*1/cos2x−3
26 maj 18:54
Becia: sorki to miało być tak y= tg43x
26 maj 19:08
Basia:
y' = 4*tg33x*3=12tg3x
27 maj 00:56
b.: Basia zapomniala o pochodnej jednej z funkcji wewnetrznych
policze dla przykladu nieco prostsza pochodna:
(tg4x)' = 4 tg3x * (tgx)' = 4 tg3x / cos2x
to nie to samo co bylo w przykladzie, ale juz chyba wiadomo, jak nalezy poprawic rozwiazanie...
27 maj 16:51