matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
madzia:
czy zrobilam to dobrze
3|x|+4x
3
=0 dla x≥0 3x+4x
3
=0 x(3+4x
2
)=0 x=0 v 3+4x
2
=0 − sprz. dla x<0 −3x+4x
3
=0 x(−3+4x
2
)=0
3
3
x=0 v x=
√
V −
√
4
4
25 maj 23:58
madzia:
3
i odp x e {0, −
√
}
4
26 maj 00:00
mila:
p{3/4] nie spełnia x,<0 reszta ok
26 maj 00:02
Eta:
Ok
3
√
3
można jeszcze zapisać ,że x= −
√
= −
= −
1
2
√
3
4
2
odp: x
=
{0, −
1
2
√
3
} −−−−−−− zbiór dwuelementowy
26 maj 00:04